12V Vindgenerator X400, Marin, med ekstern regulator

kr 8 995,00
In stock
Overview
En kraftigere vindgenerator med inntil 150% større effekt en GW-700. Leveres med ekstern digital regulator, noe som gir bedre holdbarhet under røffe forhold.

En kraftigere vindgenerator med inntil 150% større effekt en GW-700. Leveres med ekstern regulator, noe som gir bedre holdbarhet under røffe forhold.

150% mer effekt
V400 vindgeneratoren har inntil 150% mer effekt enn GW-700 modellene og tilsvarende i samme klasse (AIR, AIR-X og AIR Breeze). Den høye effekten kommer hovedsaklig av at mer av energien fra vinden er utnyttet med større rotordiameter.

Bedre stabilitet på rotor
V400 vindgeneratoren har kulelager i front og bakdel av rotorakslingen. I forhold til GW-700 og tilsvarende modeller som kun har dobble kulelager i front, gir dette mer stabilitet og mer jevn belastning på kulelagerene.

Stabilt børstesett
På V400 vindgeneratoren er børstene for sleperingen montert på akslingen, og ikke på generatorkroppen. Dette gir mer stabil strømoverføring over tid.

Magnalium, rustfritt stål og karbonfiber
Vindgeneratorens metalldeler er produsert i magnalium, som er en legering av aluminium og magnesium. Dette gir et metall som er sterkere, lettere og mer motsandsdyktig mot korrosjon enn ren aluminium. Vindgeneratorens blader er laget av karbonfiber. Karbonfiber gir meget sterke og fleksibe rotorblad som tåler svært store påkjenninger. Utvendige skruer og muttere som brukes til montering av vindgeneratoren er produsert i rustfritt stål. Vindgenerator kroppen er videre beskyttet med dobbel pulverlakkering.

Laderegulator

Vindgeneratoren har ekstern regulator som plasseres ved batteribanken. Ved å bruke ekstern regulator er all elektronikken flyttet ut av selve generatorkroppen. Dette sikrer bedre kjøling og mindre vibrasjoner og er med på å sikre lang levetid. Det er flere regulatorer å velge mellom, utifra vindforhold på stedet der vindgeneratoren skal innstalleres.

Ekstern digital regulator - med dump load - Heavy Duty
Dette er regulatoren for steder med kraftig vind, gjerne over lenger tid. Det kan f.eks. være på barfjellet eller helt ute ved kysten.

- Heavy Duty
Dette er en Heavy Duty utgave, beregnet for steder med tidvis mye vind. Hver komponent er separert og har god lufting. Hver komponent er overdimmensjonert. Regulatoren har f.eks. dobbelt sett med dump loads koblet i parallel.

- Digital styring
Laderegulatoren har digital styring, slik at den kan tilpasses ulike batterityper.

- Med 3-fase stoppbryter
Laderegulatoren har egen manuall 3-fase stoppbryter.

- Dump load
Laderegulatoren har dump load. Med dump load vil vindgeneratoren i minst mulig grad bremse opp og heller brenne av overskuddsenergien via en dump load (lite varmeelement). Dette er med på å redusere faren for overoppheting av viklingene i vindgeneratoren. Oppsett med dump load anbefales i de fleste oppsett.

Ekstern digital regulator - med dump load
Dette er regulatoren for bruk der man har normalt med vind. Denne regulatoren har også egen inngang for solcellepanel inntil 180 watt (med 12V systemsepnning), uttak for forbrukskurser og digitalt display.

- Egen inngang for solcellepanel
Med regulatorens egne inngang for solcellepanel, slipper du flere regulatorer og får oversikt over samlet lading etc. via et display.

- Eget uttak for forbrukskurser
Regulatoren har egen utgang for forbrukskurser. Denne er sikret med batterivakt, slik at batteriene er sikret mot dyputlading. Regulatorens display vil også gi oversikt over forbruket. Nivå for utkopling og innkopling er justerbart.

- Bakgrunnsbelyst digitalt display
Med digitalt display får du full oversikt over lading og forbruk. Både nåværende, samt akumullert. Displayet er bakrunnsbelyst og lettlest. Når displayet ikke er i bruk, slår det seg automatisk av for å spare strøm.

- Dump load
Laderegulatoren har dump load. Med dump load vil vindgeneratoren i minst mulig grad bremse opp og heller brenne av overskuddsenergien via en dump load (lite varmeelement). Dette er med på å redusere faren for overoppheting av viklingene i vindgeneratoren. Oppsett med dump load anbefales i de fleste oppsett.

Ekstern digital regulator - uten dump load
Dette er regulatoren der man har moderate vindforhold og det ikke er fare for kraftig vind. Denne regulatoren har også egen inngang for solcellepanel inntil 180 watt, uttak for forbrukskurser og digitalt display.

- Egen inngang for solcellepanel
Med regulatorens egne inngang for solcellepanel, slipper du flere regulatorer og får oversikt over samlet lading etc. via et display.

- Eget uttak for forbrukskurser
Regulatoren har egen utgang for forbrukskurser. Denne er sikret med batterivakt, slik at batteriene er sikret mot dyputlading. Regulatorens display vil også gi oversikt over forbruket. Nivå for utkopling og innkopling er justerbart.

- Bakgrunnsbelyst digitalt display
Med digitalt display får du full oversikt over lading og forbruk. Både nåværende, samt akkumullert. Displayet er bakrunnsbelyst og lettlest. Når displayet ikke er i bruk, slår det seg automatisk av for å spare strøm.

vindgeneratorInstallasjon
En vindgenerator passer ikke "hvor som helst" og det er et par ting du bør tenke på før du går til anskaffelse av en vindgenerator. Men plasseres og monteres den riktig, vil vindgeneratoren gi mye mer strøm enn et stort solcellepanel, særlig når du trenger det mest om høsten og vinteren.

Du bør ha jevn vind der du plasserer vindgeneratoren. Kastevinder og fallvinder vil redusere vindgeneratorens levetid og gi mer støy, samtidig som strømproduksjonen blir dårlig. Vindgeneratoren bør plasserers så høyt som "mulig", til høyere opp du kommer, dess sterkere og mer stabil vind får du. Til høyere opp og fritt du kommer, dess mindre blir også turbulensen, noe som reduserer støyen og gir bedre strømproduksjon. Ideelt sett bør enhver vindgenerator plasseres 6 meter over nærliggende hindringer i en radius på 75 meter.

Vindgeneratoren bør plasseres nær batteribanken for å unngå spenningstap i ledningen. Den bør samtidig ikke være i direkte kontakt med f.eks. hytten, da vindgeneratoren avgir en del vibrasjoner som vil forplante seg i hytten.

Vindgeneratoren er ellers svært enkle å montere. Den festes på et rør med diameter på ca 48mm. Ledningene fra vindgeneratoren koples via den medfølgende regulatoren direkte til batteriene. Den eksterne regulatoren vil gi informasjon om batteritilstand og ladestatus. I områder med svært sterk vind anbefaler vi modellen med eksternregulator, da dette gir bedre kjøling og dermed holdbarhet for elektronikken.

Ikke 100% "orkansikker"
Selv om vindgeneratoren er produsert for å tåle store påkjenninger, kan den likevel bli skadet dersom den utsettes for sterk og ujevn vind over tid. Dette gjelder dessverre alle vindgeneratorer i denne størrelsen. Dersom vindgeneratoren skal installeres på et utsatt sted, anbefales det derfor at rotorbladene låses når sesongen avsluttes eller det meldes kraftig uvær.

Tekniske spesifikasjoner

 • Rotordiameter: 1,33m
 • Vekt: 7,5Kg
 • Spenning: 12Volt
 • Antall kabler til regulator: 3
 • Forventet effekt inntil: ca 100-150 watt avhenig av vindforhold.
 • Nominell effekt @ 12V: 400 watt
 • Maks effekt @ 12V: 500 watt
 • Nominell vindhastighet: 12,5 m/s
 • Maksimalvindhastighet (overlevelse, labratorietester): 50 m/s
 • Neodymium Iron Boron Magnet
 • Minste anbefalte batteribank
  • 10 timers kapasitet (C10): 500At
  • 100 timers kapasitet (C100): 620At
 • Brukermanual på engelsk

 

 

Write Your Own Review
You're reviewing:12V Vindgenerator X400, Marin, med ekstern regulator

Custom Tab Content

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident,

 • Similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi.
 • Nam libero tempore cum soluta nobis est.
 • Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus ut aut reiciendis.

Custom Tab Content

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.